Οι Αθηναίοι Power Thrashers DESERT NEAR THE END μετρούν τέσσερα άλμπουμ σε έντεκα χρόνια παρουσίας. Μας μιλούν για το παρελθόν τους, αλλά και για τα επόμενα βήματα τους.

Μετράτε ήδη έντεκα χρόνια ζωής σαν μπάντα. Πως και από ποιους ξεκίνησαν οι DESERT NEAR THE END;

Καλησπέρα! Αν και σαν Desert near the end όντως μετράμε έντεκα χρόνια η πραγματική αφετηρία της μπάντας βρίσκεται στο, μακρινό πλέον, 1998 όταν εγω (Άκης Πρασινικας) και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γνωριστήκαμε στην τελευταία τάξη του λυκείου όπου τα κοινά μουσικά γούστα, οι συγκυρίες και η τύχη μας έφερε να συνεργαστούμε. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια συνεχής μουσική πορεία, ενίοτε αδημοσίευτη, που μας οδήγησε στο 2009 όπου το όνομα Desert near the end βρέθηκε μπροστά μας μέσα στους στίχους του ομώνυμου όπως αποδείχθηκε τραγουδιού μας. Αυτό συνέπεσε με μια διάθεση ανασυγκρότησης και αναθεώρησης κάποιων πραγμάτων, μουσικών και μη, και κάπως τα πράγματα λειτούργησαν και βρεθήκαμε το 2020 να συζητάμε με αφορμή τον τέταρτο δίσκο μας!

Ποια και εάν έχει αλλάξει η φιλοσοφία της γραφής σας όλα αυτά τα χρόνια ή παραμένετε σταθεροί στο πέρασμα του χρόνου;

Η φιλοσοφία μας σίγουρα δεν έχει αλλάξει όπως ούτε και ο τρόπος δουλειάς μας αλλά ούτε και οι βασικές μας επιρροές, όσο και αν προστέθηκαν και πολλές άλλες μέσα στα χρόνια. Η βασική μας φιλοσοφία, αν πρέπει να την περιγράψω, ήταν και είναι το να φέρουμε τον Power/Thrash ήχο των μέσων της δεκαετίας του 90 στο σήμερα. Το αν τα καταφέρνουμε δεν είναι δικιά μας δουλειά να το κρίνουμε αλλά σίγουρα το πιο ταιριαστό που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι προσπαθούμε να γράψουμε την μουσική που θα θέλαμε να ακούμε και δεν βρίσκουμε πουθενά!

Τι θυμάστε περισσότερο απ την on stage παρουσία σας μέχρι τώρα;

Όλες οι καλές και χωρίς προβλήματα συναυλίες μας  μένουν στο μυαλό σαν ένα επίτευγμα από μόνο του γιατί δεν έχουμε και την ευκαιρία να παίζουμε όσο συχνά θα θέλαμε. Αλλά αν πρέπει να αναφέρω ένα highlight θα ήταν η ευκαιρία να ανοίξουμε για τους Primordial που είναι και μια από τις αγαπημένες μας μπάντες.

Ο τελευταίος δίσκος σας έχει τίτλο “Of Fire and Stars”. Μιλήστε μας για την πορεία της
δημιουργίας του και τους συντελεστές του

Τα πρώτα τρία άλμπουμ μας αποτελούσαν μια θεματική τριλογία όπου και ολοκληρώθηκε το 2016 με το άλμπουμ Theater of war. Οπότε όταν έκατσα για να ξεκινήσω την σύνθεση των τραγουδιών που θα αποτελούσαν το Of Fire and Stars ένιωσα απελευθερωμένος από την πίεση της ολοκλήρωσης του concept, που έπρεπε να αντανακλάται και στην μουσική, και όλο το υλικό που προέκυψε ήταν πιο οργανικό, πιο μελωδικό, πιο ποικιλόμορφο θα μπορούσα να πω.. κρατώντας την βαρύτητα και την επιθετικότητα της μουσικής μας. Βέβαια στην πορεία μας προέκυψε και αυτό concept.. αλλά με έναν χαλαρό και αβίαστο τρόπο που δεν επιβάρυνε την μουσική. Το αντίθετο μάλιστα, τόνισε την κοινή αφετηρία διαφορετικών μεταξύ τους τραγουδιών και μας επιβεβαίωσε το σωστό state of mind πίσω από την δημιουργία του άλμπουμ! Το θέμα που κατέληξε να διέπει όλο το άλμπουμ είναι τα άστρα και η επιρροή που είχαν και έχουν στην ανθρώπινη ιστορία μέσα από την τέχνη, την θρησκεία και την επιστήμη. Η ηχογράφηση και η μίξη του άλμπουμ έγινε στα incorporated M. Studios στην Αθήνα από τον Βασίλη Παππά. Η
μπάντα αποτελείτο από τον Αλέξανδρο στην φωνή, εμένα στο μπάσο, τον Πάνο στην lead κιθάρα και τον Θάνο στην ρυθμική ο οποίος αποχώρησε από την μπάντα μετά τις ηχογραφήσεις. Επίσης πρέπει να πούμε ότι το ταιριαστό και υπέροχο εξώφυλλο είναι δημιούργημα του Γιάννη Νάκου!

Πως περάσατε τις μέρες του lockdown; Πως σας έχει επηρεάσει όλο αυτό;

Μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ ειδικά στις προσωπικές μας ζωές πέρα από την μπάντα.. έχει κάνει τα πάντα δύσκολα και περίεργα.. Όσο αφορά τους Desert near the end ακυρώθηκαν κάποιες συναυλίες φυσικά και εντός και εκτός Ελλάδος αλλά πήραμε τον χρόνο μας και ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις του επόμενου άλμπουμ μας που είναι σε φάση μίξης και πρέπει να πω, όσο κλισέ και αν είναι, ότι θα είναι ότι καλύτερο έχουμε κάνει!

Που μαθαίνουμε τα νέα σας;

Που αλλού; Στην σελίδα της μπάντας στο Facebook

Ευχαριστούμε πολύ. Θα δώσετε κι ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη όπως ευχαριστούμε και όσες και όσους αφιέρωσαν χρόνο και πέρασαν κάποιες στιγμές παρέα με την μουσική μας!
Follow the path across the desert!!

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/DesertNearTheEnd/

https://www.youtube.com/channel/UCllY-sWWC2fLe-83tHAxQPA