Καλησπέρα , σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μας διαθέτετε.

Καλησπέρα,ευχαριστούμε και εμείς.

Πώς νιώσατε όταν ακούσατε για πρώτη φορά το τραγούδι σας ;

Πάντα τα συναισθήματα ειναι περιεργα,αναμεικτα μάλλον.Χαρά,ικανοποίηση,αίσθηση κενού,χαλαρότητα κλπ.

Πού κάνετε πρόβες;

Συνήθως δεν κάνουμε πρόβες αν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε.Ανταλλάσουμε ιδέες και επικοινωνουμε συστηματικά φυσικα,αλλά ο τρόπος λειτουργιας μας ειναι εντελώς διαφορετικός απο άλλα σχήματα.Προτιμούμε να δουλεύουμε εντελώς στοχευμένα και οι προβες πολλες φορές δεν προσφέρουν κατι τρομερό, εκτός ίσως απο τη στιγμή που καποιος θέλει να στήσει το live performance του, το set-up του κλπ.Εχουμε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία μετά απο τόσο καιρό να οδηγούμαστε εκεί που θέλουμε ούτως η άλλως. Το γεγονός επίσης οτι μπορούμε να ηχογραφούμε σε δικούς μας εξοπλισμένους χώρους βοήθησε αρκετά.Έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε ιδέες και να πειραματιστούμε χωρίς πίεση και μάλιστα τώρα πια και με πολύ καλά αποτελέσματα.

Σας πήρε καιρό να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε και μπορείτε να αναπτύξετε την ιδέα σας με τη μορφή ενός άλμπουμ; Ή απλά καθίσατε και αρχίσατε να γράφετε όσα υπήρχαν στο μυαλό σας και προέκυψε το άλμπουμ;

Οχι ιδιαίτερα.Ο στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός φουλ αλμπουμ απο την αρχή.Υπήρχαν ιδέες και η δημιουργία υλικού γινεται απο εμας πάντα ιδιαιτερα γρήγορα,οπότε απλά περιμέναμε να συγκεντρώσουμε τα πιο «ετοιμα» κομμάτια και να τα ολοκληρώσουμε. Ηταν πάντως μια δύσκολη διαδικασια λόγω των απαιτήσεων του υλικού και της δυσκολίας ευρεσης των κατάλληλων μουσικών που θα συμμετείχαν σε αυτό.

“Unbounded” Μιλήστε μας για το άλμπουμ αυτό.

Το «Unbounded» ειναι το debut album για τους ΩЯRΑ (ο δίσκος κυκλοφόρησε 14 Απριλιου.Νιώθουμε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα τόσο απαιτητικό και ιδιαίτερο μουσικό έργο. Δουλέψαμε πολύ συγκεντρωμένα και προσπαθησαμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, εκτός των περιορισμένων πλαισίων της σημερινής «σκηνής». Οι ηχογραφησεις ξεκινησαν την άνοιξη του 2020 και ολοκληρώθηκαν περίπου 1 χρόνο μετά με μίξη και Mastering. Κατα τα άλλα,δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να αποκαλύψουμε σχετικά με το Unbounded.Ολα τα μυστικά και οι αποκαλύψεις περιέχονται εντός του.

Πώς ξεκίνησε το συγκρότημα;

Δημιουργήθηκε το 2019 όμως στη μορφή που είμαστε σήμερα καταλήξαμε αρκετά αργότερα. Ειχαμε ξανασυνεργαστεί σε διάφορα projects όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μας συμμετέχουμε απο τις αρχες της δεκατίας του 90 σε διάφορα σχήματα,δισκογραφικά και μη, γνωστά και μη,και επισης έχουμε μεγάλη ‘’προυπηρεσια’’και σε παρεμφερεις χώρους όπως Ηχογραφήσεις,διδασκαλια,συμφωνικές ορχήστρες, κ.λπ. Αλλά εδώ με τους ΩЯRΑ,ουσιαστικά θελαμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση.Να χρησιμοποιήσουμε όλη την γνώση, την εξέλιξη μας και τις εμπειριες του παρελθόντος για ένα καλύτερο «μουσικό μέλλον» χωρίς δεσμεύσεις ,περιορισμους και με πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία.

Αν και τα συναισθήματα που θα δημιουργηθούν στον κάθε ακροατή είναι θέμα προσωπικότητας και συγκυριών, ήταν ο σκοπός σας να δώσετε μια αισιόδοξη νότα;

Οπως εμεις χρειαζομαστε μια καλλιτεχνικη και δημιουργική ελευθερια έτσι και οι ακροατες αντιστοιχα έχουν ανάγκη μια ελευθερία επιλογών,χωρίς πιεση και «βομβαρδισμους» σε σχέση με τα ακουσματα τους. Απο εκεί και πέρα,ισχυει αυτο που πολύ ευστοχα αναφέρατε και στην ερώτηση σας.

Ποια στιγμή δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη, μάλλον έχουν να κανουν με πιο προσωπικά θέματα.

Με ποιο τραγούδι σας ξεκινάτε πάντα τα live;

Θα ξέρουμε μόλις μας δούμε στη σκηνή. Δεν έχουμε εμφανιστεί ακόμα ζωντανά με αυτο το σχημα.

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/ORRA-band-101574509134682

https://orraband.bandcamp.com/album/unbounded

https://www.youtube.com/channel/UC0p_Nh9zOLp9Lh4Bl5MLSQw