Καλησπέρα σας. Με χαρά μας είδαμε ότι υπογράψατε συμβόλαιο με τη γερμανική Boersma. Πώς είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο των Sonic Blast;

Καλησπέρα σας! Είναι τιμή μας που μας έχετε καλέσει. Η μπάντα διανύει μια θετική φάση καθώς όπως πολύ σωστά αναφέρατε, έχουμε συνάψει την πρώτη επαγγελματική μας συμφωνία με την Γερμανική εταιρεία Boersma Records. Το άλμπουμ μας με τον τίτλο «Humanity Divided» θα κυκλοφορήσει και θα είναι διαθέσιμο τις 28 Μαΐου του 2021. Προφανώς και υπάρχουν εν εξελίξει main και side project, ωστόσο, κρίνουμε ότι είναι αρκετά νωρίς για να αποκαλύψουμε επιπλέον πληροφορίες αυτή τη χρονική στιγμή.

Μιλήστε μας λίγο για την ιστορία της μπάντας. Πότε και ποιες ήταν οι σημαντικότερες στιγμές της μπάντας;

Η μπάντα μας δημιουργήθηκε το 2015 από τον Νίκο Δέδε (κιθάρα) και Δημήτρη Γκάτζιαρη (κιθάρα,μπάσο) στη Κοζάνη. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι Θύμιος Π. στα ντραμς και Δημήτρης Βαχτσεβάνος στα φωνητικά. Οι σημαντικότερες στιγμές για εμάς ήταν η διαδικασία σύνθεσης  μουσικής του πρώτου μας άλμπουμ «Humanity Divided». Αυτές οι ανεκτίμητης αξίας στιγμές διακατεχόταν από έμπνευση,  δημιουργικότητα,  αφοσίωση,  σκληρή μελέτη, διαφωνίες και τριβές όσο και χαρά, ιδιαίτερα με κάθε μικρή επιτυχία έως και την επίτευξη του τελικού στόχου. Το «Humanity Divided» είναι ένα συνονθύλευμα από συναισθήματα, σκληρής δουλειάς και της αγάπης μας για το «Heavy Metal», υλοποιημένα πλέον οπού μπορείτε να απολαύστε από τις 28 Μαΐου.

Κυκλοφορήσατε ήδη ένα audio video για το «Quest For Camelot». Θα υπάρχει κάτι άλλο σε οπτική μορφή σύντομα;

Υπάρχει πληθώρα projects στα οποία δουλεύουμε την παρούσα χρονική στιγμή. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται και διάφορα  «Lyric Video» τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί τον Μάιο. Κατάλληλη εποχή σε νορμάλ συνθήκες. Πιστεύετε ότι θα επηρεαστεί η κυκλοφορία λόγω του Covid-19;

Σίγουρα η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη για όλους μας και επηρεάζει αρκετά  τους καλλιτεχνικούς κλάδους, παρόλα αυτά, κατά τη δική μας άποψη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτόμαστε το κατά πόσο επηρεάζει εμάς προσωπικά μόνο η όλη κατάσταση αλλά το πώς θα αντιμετωπισθεί η πανδημία και με τι τρόπο θα ορθοποδήσει η κοινωνία στο σύνολο της. Ελπίζουμε σύντομα να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και πιστεύουμε ότι η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας που λειτουργεί ευεργετικά, από όπου μπορούμε να αντλήσουμε ψυχική δύναμη ώστε να ανταπεξέλθουμε μέχρι την επαναφορά των κανονικών ρυθμών ζωής.

Ποιοι ήταν οι συντελεστές του άλμπουμ; Που ηχογραφήθηκε και ποιος έφτιαξε το εξώφυλλο;

Η σύνθεση της μουσικής έγινε από τον Νίκο Δέδε και Δημήτρη Γκάτζιαρη. Την επιμέλεια των στίχων την ανέλαβε ο Ιωάννης Μπαγκατζούνης. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι εξής μουσικοί: Νίκος Δέδες στην ηχογράφηση της πρώτης κιθάρας, ο Δημήτρης Γκάτζιαρης στη δεύτερη κιθάρα και στο μπάσο, ο Δημήτρης Βαχτσεβάνος στα φωνητικά και ο Θύμιος Π. στα ντραμς. Η ηχογράφηση, mixing & mastering γίνανε στο Binaural Feeling Recording Studio στη Κοζάνη υπό άριστες συνθήκες συνεργασίας με τον Ζήση Σαπνάρα. Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε επίσης υπό άριστες συνθήκες συνεργασίας από τον Angel Priest, κιθαρίστα των Ragenheart.

Τα θέματα των στίχων σας είναι τα κλασικά για το metal ή έχετε κάποιες διαφοροποιήσεις;

Η σύνθεση των στίχων στα κομμάτια μας συμπεριλαμβάνουν ευρεία θεματολογία χωρίς περιορισμούς καθώς εξετάζουν διάφορα φαινόμενα. Το άλμπουμ, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι, περιέχει ένα αμάλγαμά μυθοπλασίας, θρύλων, μυθολογίας, ιστορικών γεγονότων, ρεαλισμού όπως και εναλλακτικών ιστορικών σεναρίων. Δεν συμμεριζόμαστε καθόλου το πως θα εφεύρουμε διαφοροποιήσεις καθώς πολλές μπάντες που επέλεξαν αυτό το δρόμο της «διαφορετικότητας», έγιναν εν τέλει θύματα των φιλοδοξιών τους και κατέληξαν να είναι «μοναδικοί» αναμεσά σε «μοναδικούς». Εμεις ως μπάντα δεν ορίζουμε την «μοναδικότητα» ως το ιερό μας δισκοπότηρο αλλά οι ιδέες μας, η έμπνευση μας και το αποτέλεσμα της συλλογικής μας προσπάθειας προέρχεται και προκύπτει από οποιοδήποτε σημείο της καθημερινότητας μας, όπου και αν βρισκόμαστε και φυσικά μέσα από σκληρή και επίμονη δουλειά.

Η μπάντα δείχνει μια σταθερή πορεία στη δουλειά της από την δημιουργία της με αποτέλεσμα ένα πολύ ωραίο metal αποτέλεσμα. Πώς το καταφέρνετε αυτό; Σίγουρα απαιτεί θυσίες, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα και με τις αλλαγές μελών;

Ευχαριστούμε πολύ για τα πολύ καλά λόγια σας! Πιστεύουμε πως η υπομονή, η συγκέντρωση  και η αφοσίωση στους στόχους μας είναι τα κατάλληλα  στοιχεία που κάνει τη δουλειά μας να προχωρήσει ομαλά. Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά πιστεύουμε επίσης πως, αν οι στόχοι όλων μας είναι οι ίδιοι τότε η αντιμετώπιση των δυσκολίων που προκύπτουν  θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Πιστεύετε ότι το heavy metal έχει χώρο για πειραματισμούς; Έχει μείνει ακόμα κάτι ανεξερεύνητο;

Το Heavy Metal είναι ένα είδος μουσικής με μακροχρόνια ιστορία που πάρα τον μεγάλο αριθμό συγκροτημάτων και τραγουδιών, δεν έχει φτάσει ακόμη σε σημείο κορεσμού. Το genre έχει μελετηθεί εκτενώς και έχει εξελιχθεί εξίσου αρκετά το οποίο δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει χώρος για πειραματισμούς.

Σκοπεύετε να περιοδεύσετε όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες; Είναι μέσα στα σχέδια σας έστω κάποια δυνατά live;

Αρχικά ο στόχος μας είναι η διάδοση της μουσικής μας σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδανικά στο μέγιστο εφικτό βαθμό. Όσο αφορά τις live εμφανίσεις, προφανώς και βρίσκονται στα άμεσα σχέδια μας. Κατά πασά πιθανότητα, όταν επιτραπεί και από τις πρωτόγνωρα αλλόκοτες συνθήκες που βιώνουμε, οι πρώτες μας εμφανίσεις θα λάβουν χώρο τόσο σε τοπικό, εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η μπάντα είναι ήδη μια από τις ανερχόμενες της χώρας έχοντας ένα δυνατό συμβόλαιο με γερμανική εταιρεία. Υπάρχουν άλλες μπάντες χωρίς συμβόλαιο στη χώρα, που να θεωρείτε ότι έχουν τα εχέγγυα να ακολουθήσουν το φωτεινό σας παράδειγμα;

Ευχαριστούμε και πάλι για τα καλά λόγια σας! Το να είσαι μουσικός στην Ελλάδα του σήμερα, μια χώρα η οποία δοκιμάζεται συνεχώς από κακουχίες αποτελεί ήδη κατόρθωμα από μόνο του πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα περιβάλλον στο οποίο η πλειονότητα της κοινωνίας δεν ασπάζεται τη μουσική της Heavy Metal. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι εγχώριοι καλλιτέχνες που αναμένουν να ανακαλυφθούν και να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά βήματα τους. Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας και να τους πούμε ότι δεν πρέπει να το βάζουν κάτω, να συνεχίσουν τη σκληρή μελέτη και προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά καθώς δεν αργεί αυτό το γεγονός στην επαγγελματική τους καριέρα, παρόλα αυτά, να έχουν επίσης στο μυαλό τους ότι αυτό αποτελεί παρά ένα σταθμό στο μουσικό τους ταξίδι και όχι τον τελικό προορισμό.

Αλήθεια, πώς προέκυψε το όνομα «Sonic Blast»;

Η έννοια των λέξεων «Sonic Blast» είναι ηχητική έκρηξη. Η ιδέα προήλθε  από τη θέληση μας να ενσαρκώσουμε τον χαρακτήρα της μουσικής μας. Συγκεκριμένα, αυτό διακρίνεται από το μελωδικό ηχόχρωμα που δίνουν οι ηλεκτρικές κιθάρες και το δυναμικό groove του μπάσου και των ντραμς.

Καλή τύχη στη μπάντα με ένα πολύ επιτυχημένο άλμπουμ και δυνατά live! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη!

Η ευχαρίστηση είναι δική μας, θα θέλαμε επίσης να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση και τα θετικά σας σχόλια. More news are coming! Stay tuned!

 

https://www.facebook.com/SonicBlastTheBand

https://www.instagram.com/sonic.blast.official/

https://www.youtube.com/channel/UCeZ6F_1rqVHEWTpxN5ymLBg

https://twitter.com/SonicBlast15

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**