Καλησπέρα και καλωσορίσατε! Πως ξεκίνησε η δημιουργία της μπάντας;

Καλησπέρα! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Οι The WaterStriders στην τωρινή τους μορφή δημιουργήθηκαν στην ουσία μέσα στην πανδημία, αν και προϋπήρχαν ως πρότζεκτ κάποια χρόνια πριν. Από τις στάχτες της covid-19 αναδυθήκαμε κι εμείς!

Πως προέκυψε το όνομα “The Waterstriders”; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σημασία πίσω από την προέλευση του ονόματος;

Υπάρχει, η αλήθεια είναι, κάποιο ενδιαφέρον για τα έντομα, και γενικά για κάθε τι μη ανθρώπινο. Η γερίδα, όπως λέγεται στα ελληνικά το water strider, είναι ένα έντομο που περπατάει στο νερό, σε ποτάμια, υδροβιότοπους, και αυτό το βρίσκουμε συναρπαστικό.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές που σχηματίζουν τον ήχο των The Waterstriders; Κάποια συγκροτήματα που σας έχουν σημαδέψει στον ήχο σας;

Πολλοί και διαφορετικοί ήχοι, όπως ανεξάρτητο κιθαριστικό ροκ, garage rock, το pop της δεκαετίας του 60, η indie pop των 90ς, το πανκ, το grunge, το surf, το shoegaze, και άλλα. Επιρροές μας θα λέγαμε ότι είναι μπάντες όπως οι Pixies, Nirvana, Smashing Pumpkins, Placebo, Smiths, Joy Division, My Bloody Valentine, και πολλές άλλες!

Το δισκογραφικό σας ντεμπούτο έγινε με το album “My Name Is Expectation” που βρίσκεται στην αγορά από την Old Bad Habits Label από τις 4 Νοεμβρίου. Είστε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την παραγωγή, από την επιλογή που κάναμε στα κομμάτια μας που μπήκαν στο δίσκο, ακόμα και από την αισθητική του άλμπουμ, το εξώφυλλο, βασικά όλα! Και η εταιρία μας μας βοήθησε απίστευτα!

Γιατί θα έπρεπε κάποιος να ακούσει το νέο σας album; Τι μπορεί να συναντήσει πατώντας το play;

Από το πρώτο κομμάτι κιόλας θα ακούσει σκληρή αλλά μελωδική κιθαριστική μουσική, με θόρυβο αλλά και χωρίς θόρυβο, ήχους ποπ αλλά και garage, «πιασάρικες» μελωδίες (χαχα!) αλλά και παραμορφωμένες κιθάρες που έχουν κάποιο νόημα όμως, κομμάτια γρήγορα αλλά και αργά, μπαλάντες postpunk αλλά και postrock συλλήψεις, ακόμα και βαλς ή και μπλουζ! Βασικά πιστεύουμε ότι όποιος μας ακούσει δεν θα χάσει.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια τραγούδια που θεωρείτε ότι δεν πρέπει να χάσουμε από το album “My Name Is Expectation”;

Δεν πρέπει να χάσετε τα Love is a friend, Turning in your grave, Can I Settle for a Night? Punisher, I never die, βασικά όλα πρέπει να τα ακούσετε, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε!

Εκτός από το video clip για το τραγούδι “I never die, my name is EXPECTATION” το οποίο αποτελεί μία ιδιαίτερη και ωραία δουλειά, έχετε στα πλάνα σας κάποιο άλλο τραγούδι που θα μπορούσε να γίνει video clip;

Ξεκινάμε σιγά σιγά γυρίσματα για κάποιο άλλο τραγούδι του δίσκου. Καλύτερα να μην σας πούμε ακόμα ποιο! Πάντως θα είναι κάποιο από τα γρήγορα και σκληρά του δίσκου.

Τα τελευταία λόγια ανήκουν σε εσάς.

Οι The WaterStriders είναι μια μπάντα που πρέπει να ακούσετε αν θέλετε κάτι αυθεντικό, ένα συναίσθημα αληθινό, μουσική ωμή, με νόημα αλλά ονειρική ταυτόχρονα, μελωδική και σκληρή, απλή αλλά και σύνθετη συνάμα!

​​**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**