Η σκηνή μας είναι πλούσια από μπάντες, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην επαρχία, και ουδέποτε υπήρξε…τέλμα σε αυτό. Τώρα το ομώνυμο γκρουπ από τη Λάρισα, που ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες, παίρνει φόρα και έτσι κυκλοφορεί γρήγορα-γρήγορα το ντεμπούτο άλμπουμ του, Eternal.

Με σύγχρονη ιδεολογία, groove διάθεση και old school επιρροές, οι Λαρισαίοι στρίβουν το μαχαίρι στο κόκαλο με το εν λόγω κράμα ήχων, ενώ ο λυρισμός τους εξιστορεί όλα τα προβλήματα του κόσμου, της κοινωνίας και της ψυχής μας. Με έντονα nu στοιχεία στις κιθάρες, δίνεται η φρεσκάδα, αν και ο γενικός όγκος πατά σε πιο κλασικά και thrash metal στοιχεία, με μια παραγωγή που πατά κυρίως στην κουλτούρα των 90s. To ταλέντο του γκρουπ είναι ανυπέρβλητο δίχως ούτε ένα ‘τέλμα’ στο στυλ τους. Μεταξύ άλλων, η μπάντα με τα βίντεο κλιπ τους, από τη μία δείχνουν την ενέργειά τους ως μπάντα, ενώ από την άλλη όλα όσα μας ταλανίζουν ως ανθρώπους. Το πρόσφατο “Perfect Storm” μάλιστα είναι το απόλυτο παράδειγμα για αυτό. Τέλος, το metal τους είναι αυτό που θέλουμε σαν χώρα, με ωραίες επιρροές μα και δικό τους χαρακτήρα.

Το Eternal έρχεται γεμάτο έμπνευση και ταυτότητα, ενώ η όρεξη τους για μουσική, φανερώνεται πολύ καλά, ειδικά μέσα από κάθε κομμάτι του διαδοχικά. Η ίδια η μπάντα δείχνει πόσο φιλόδοξη είναι, και κλείνοντας, δουλειές σαν αυτή δίνουν πνοή στο όνειρο των συγκροτημάτων αλλά και στις ανάγκες της σκηνής. Οι Telma έχουν ένα άστρο, κι αυτό λάμπει πολύ φωτεινά.

Το self-release άλμπουμ των Telma κυκλοφορεί στις 20 Αυγούστου 2021.

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/TelmaBand

https://www.youtube.com/channel/UCQuuE3E1r2hpEM8S7vCCvow

https://instagram.com/telma_band

 TELMA – Bipolar Distress [OFFICIAL LYRIC VIDEO]

https://www.youtube.com/watch?v=z0aQPQ27fMo

TELMA – Perfect Storm [OFFICIAL VIDEO]

https://www.youtube.com/watch?v=1qGY19gQqWc