Το “ My Name is EXPECTATION” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ μιας ελληνικής ανεξάρτητης μπάντας που από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει.

Με επιρροές που κυμαίνονται από τους The Smiths, Placebo, Joy Division, James από την από εδώ πλευρά του Ατλαντικού και φτάνουν ως την αντίθετη πλευρά με Pixies, Smashing Pumpkins, Nirvana, οι The Waterstriders καταφέρνουν να “κολλήσουν” στον ηχητικό τους καμβά, διαφορετικές εκφάνσεις του alternative πεδίου και να παρουσιάσουν ένα ντεμπούτο γεμάτο όμορφες και εμπνευσμένες συνθέσεις, δυναμικές και συνάμα μελωδικές.

Η παραγωγή του άλμπουμ είναι αξιοπρόσεχτη, σφιχτή και καλοδουλεμένη, αναδεικνύοντας σωστά τα 11 τραγούδια του “ My Name is EXPECTATION” προσφέροντας συνολικά στη δουλειά έναν διεθνή χαρακτήρα.

Αξιοπρόσεχτες είναι οι δυναμικές του σχήματος κιθαριστικά με τις ογκώδεις κιθάρες που δίνουν τον τόνο, να εναλλάσσονται με υπέροχες μελωδίες, προσφέροντας την ιδανική “ζωντανή” ενέργεια αλλά και ταυτόχρονα την ευαίσθητη πλευρά που περιμένει κανείς από ένα αξιόλογο indie σχήμα.

Συνολικά το “ My Name is EXPECTATION” ως το ντεμπούτο άλμπουμ των The Waterstriders καταφέρνει να συστήσει με τον καλύτερο τρόπο το συγκρότημα στον ανεξάρτητο κοινό και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία στο παρόν και κυρίως στο μέλλον.

Με λίγη ακόμα προσοχή στον τρόπο ενορχήστρωσης των τραγουδιών, ώστε να εμφανιστεί με πλήρη τρόπο η πολυπόθητη ταυτότητα που χρειάζεται κάθε νέο συγκρότημα για να σταθεί με αξιώσεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με σιγουριά θα μπορούμε να πούμε ότι οι The Waterstriders θα συνεχίζουν να μας απασχολούν ευχάριστα.

Μέχρι τότε δώστε την ευκαιρία στο “ My Name is EXPECTATION” και θα σας αποκαλυφθεί μια μπάντα που ήδη διαθέτει τα εχέγγυα για να την αγαπήσετε.

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**