Οι Valiant Sentinel είναι ένα νεοσύστατο εγχώριο συγκρότημα, δημιουργία του κιθαρίστα και συνθέτη, Δημήτρη Σκόδρα. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος το πρώτο τοu ομότιτλο άλμπουμ, μέσω της No Remorse Records.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ με κλασσικό, απέριττο power metal ήχο. Οι Valiant Sentinel ακούγονται όπως μπορείτε να φανταστείτε ότι ακούγεται ένα power metal συγκρότημα με το όνομα Valiant Sentinel.  Η ταυτότητα τους είναι αυτός ο παραδοσιακός, λαμπερός ήχος, είναι το αίσθημα μεγαλοπρέπειας, είναι η μουσική για επικές περιστάσεις.

Αντλώντας έμπνευση τόσο από τη λογοτεχνία του φανταστικού, όσο και από ιστορικά γεγονότα και θρύλους, οι Valiant Sentinel συνθέτουν μουσική ικανή να ντύσει και να υποστηρίξει τις ιστορίες τους. Μουσική και στίχοι δένουν όμορφα και συνθέτουν ένα συμπαγές αποτέλεσμα, με το επικό στοιχείο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο “Age of Mythology”, οι Valiant Sentinel, μάλλον, εμπνεόμενοι από τον Tolkien γράφουν για δράκους που φυλάνε θησαυρούς, ενώ το “King in the North”, στο οποίο συμμετέχει ο Tim “Ripper” Owens, είναι ξεκάθαρη αναφορά στο Game of Thrones και στον κόσμο του Martin.

Το επικό στοιχείο κυριαρχεί, λοιπόν, στο άλμπουμ, τόσο στους στίχους, όσο και στη μουσική. Τέτοιο παράδειγμα είναι και ένα από τα πιο ωραία και μοναδικά κομμάτια του άλμπουμ, το “Forelorn”, στο οποίο συμμετέχει ο Fabio Leone. Παρ’όλο που είναι καθαρά ακουστικό, ο folkish χαρακτήρας του, σε συνδυασμό με τις όμορφες μελωδικές γραμμές, αλλά και την εξαιρετική ερμηνεία του Leone, παράγουν με πολύ λίγα υλικά, ένα επικό κομμάτι.

Οι Valiant Sentinel παράγουν αγνό, επικό power metal και το κάνουν πάρα πολύ καλά, με όλη την απαραίτητη ένταση και λαμπερότητα που απαιτεί το είδος. Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μια εγχωρία κυκλοφορία που δεν πρέπει να χάσετε.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

 

https://www.facebook.com/valiantsentinel