Η Symmetric Records του Bob Katsionis παρουσιάζει με υπερηφάνεια την επιστροφή ενός underground cult θρύλου: των Validor! Έχοντας ήδη τρεις στούντιο κυκλοφορίες: “In Blood In Battle” (2011), “Dawn Of The Avenger” (2012) και “Hail To Fire” (2016), και έχοντας επανεκδώσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2020, έχει φτάσει η στιγμή για το σχήμα να προχωρήσει στο επόμενο κεφάλαιο. Το “Full Triumphed”, όπως ονομάζεται συνεχίζει το επικό ταξίδι των Validor, του σχήματος που έχει επικεφαλής τον κιθαρίστα/τραγουδιστή/τραγουδοποιό Odi “Thunderer”!Μέσα από 9 νέα κεφάλαια που αφηγούνται ιστορίες Πολέμου, Αρχαίων Ελλήνων Ηρώων, ΡωμαίωνΜονομάχων, Θεών & Δαιμόνων, ακόμη και εμβληματικών θρύλων της κουλτούρας των 80’s όπως οι “Silverhawks” ή ο Robocop στο κομμάτι “Man Of Steel”, οι Validor δείχνουν και πάλι τα δόντια τους και σε επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά, γιατί θεωρούνται αυθεντίες στο είδος τους!

Και φυσικά μιλάμε για το Blood Metal! Ένα είδος στο οποίο μουσικά, η επική αφήγηση συγκροτημάτων όπως οι Virgin Steele και οι Bathory, και η ακατέργαστη δύναμη και ο τεράστιος ήχος των Manowar συνδυάζονται εδώ με τις καλπάζουσες κιθάρες των Iced Earth, τις Δωρικές μελωδίες των Running Wild και Blind Guardian, ακόμη και με μερικά thrash και speed metal περάσματα σχηματίζοντας έτσι κάτι το μοναδικό! Κάτι που μόνο οι Validor ξέρουν να το χειρίζονται τόσο καλά κάνοντας τους να συγκαταλέγονται κατά τη γνωμή μου ως το καλύτερο Blood Metal συγκρότημα της εποχής μας! Και δεν μιλάω μόνο για την εγχώρια μουσική σκηνή, αλλά και για το εξωτερικό!Και ειδικά στο νέο τους album “Full Triumphed”, όπου η συνεργασία μεταξύ Odi “Thunderer” και Bob Katsionis έχει καταφέρει να δέσει τόσο καλά και να δώσει στον ακροατή ένα μουσικό κράμα που τον κρατά παραπάνω από ευχαριστημένο καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου! Ο Bob Katsionis που έχει αναλάβει για ακόμη μια φορά τις lead κιθάρες, το μπάσο και τα keyboards, έχει βάλει για τα καλά το χεράκι του στο μουσικό κομμάτι, ενώ έχει καταφέρει και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Odi, ο οποίος παρουσιάζεται καλύτερος από ποτέ! Είναι γνωστός εξάλλου για την αίσθηση που έχει πάνω στη μελωδία και στο groove στοιχείο, αλλά εδώ ξεπερνάει τον εαυτό του και μας το δείχνει κυρίως και με την πρωτοβουλία που παίρνει για να τραγουδήσει τα κομμάτια του νέου album “Full Triumphed”! Ακόμα κι αν δεν είναι ο τυπικός «epicmetal τραγουδιστής», ο τρόπος που εκφέρει κάθε λέξη είναι τόσο ουσιαστικός και δυνατός που δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί από κανέναν. Και αυτό είναι που κάνει σχήματα όπως οι Validor τόσο ξεχωριστά μέσα στο χρόνο. Τόσο δυνατά στο διάβα τους που στέκονται επάξια για χρόνια σταυψηλά στρώματα της μουσικής σκηνής!

Φυσικά, σε όλο αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα του νέου album των Validor, έχει συμβάλλει και ο drummer Απόλλων Γιαννούλης, ο οποίος βγάζει αξεπέραστο πάθος και μας δείχνει τις τεχνικές του που ξεχωρίζουν για την ταχύτητα και το δυναμισμό τους. Ένας πολύ καλός μουσικός που έχει κουμπώσει άψογα στο νέο project των Validor.Το “Full Triumphed” είναι όπως βλέπετε ένα διαμαντάκι που ξεχειλίζει από μουσικό ταλέντο, επαγγελματισμό και πάθος, το οποίο αφήνει ικανοποιημένο τον ακροατή και δεν του δίνει το δικαίωμα να αναφέρει έστω και ένα μικρό ψεγάδι! Οι μουσικοί που συμμετέχουν σε αυτό το νέο album, είναι πραγματικά άψογοι και έχουν συνεργαστεί τόσο καλά που φαίνεται και στο τελικό αποτέλεσμα. Ένα τελικό αποτέλεσμα που σου δένει μάλιστα και τα χέρια και δεν σε αφήνει να ξεχωρίσεις ούτε ένα τραγούδι από όλα αυτά που υπάρχουν, καθώς όλα είναι εξαιρετικά και έτοιμα να τα λιώσεις!Πιστέψτε με το νέο album των Validor που ακούει στο όνομα “Full Triumphed” πρόκειται να βάλει υποψηφιότητα για album της χρονιάς! Είναι τόσο καλό που σίγορα αξίζει να είναι τουλάχιστον στο Top 5 με τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2022! Ειλικρινά πάρτε το και θα με θυμηθείτε!

 

**Το review έγινε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/validor.gr/

https://validor.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/symmetricrecords/