Greg σε καλωσορίζουμε! Ποια είναι τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο των Veritas;

Απλά είμαστε απασχολημένοι με την προώθηση του τρέχοντος cd μας, ενώ εργαζόμαστε επάνω στο επόμενο.

Σε παρακαλούμε σύστησέ μας τους Veritas και τα μέλη του συγκροτήματος.

Denny Anthony-φωνητικά

Greg Wenk-κιθάρα

Geno Alberico-μπάσο

Mark Zonder-στούντιο τύμπανα

Το ντεμπούτο σας cd “Threads of Fatality” κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο. Πώς πήγε αυτό το άλμπουμ; Είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί και ο τύπος προσέγγισαν το άλμπουμ;

Το άλμπουμ τα πήγε και τα πηγαίνει περίφημα. Λάβαμε πολλά airplays σε όλο τον κόσμο και πήραμε πολλές και πολύ καλές κριτικές. Ακούσαμε, επίσης, πολλά καλά σχόλια από τους θαυμαστές που αγαπούν τη μουσική. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από  την αντίδραση που είχαν και που μας μετέφεραν όλοι.

Ποιες διαφορές θα έχει το νέο υλικό των Veritas;

Τα νέα τραγούδια θα είναι σε παρόμοιο στυλ, αλλά εμείς γράφουμε τραγούδια με βάση αυτό που μας ακούγεται καλό και δεν προσπαθούμε πραγματικά να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη μορφή, μέθοδο ή πεπατημένη. Αρκεί να περιμένετε λίγο και να ακούσετε μόνοι σας.

Αν είχες ποτέ την ευκαιρία να γίνεις κιθαρίστας σε ένα άλλο συγκρότημα, Greg, θα το έκανες και θα κρατούσατε τους Veritas ως side project;

Οι Veritas είναι το συγκρότημά μου, οπότε αν έπαιζα κιθάρα για οποιονδήποτε άλλον, θα θεωρούσα ότι αυτό θα ήταν το side project μου.

Ποιοι κιθαρίστες επηρέασαν το στυλ σου; Έχεις μουσικά είδωλα;

Είμαι επηρεασμένος από τους Yngwie (σ.σ. Malmsteen), George Lynch, Criss Oliva, Ace Frehley, Alex Skolnick. Δεν έχω πραγματικά είδωλα, αλλά έχω πολλούς μουσικούς που μου αρέσει το παίξιμο και το στυλ τους.

Αν έπρεπε να ζήσεις κάπου απομονωμένος για 1 χρόνο, ποια 5 άλμπουμ θα έπαιρνες μαζί σου και γιατί;

Αυτό είναι δύσκολο γιατί έρχονται στιγμές που ακούω μια μπάντα επανειλημμένα. Μερικά από τα cd στα οποία επιστρέφω πάντα είναι τα εξής: Yngwie Malmsteen-Marching Out, Savatage-Hall of the Mountain King, Queensryche-Rage for Order, Dokken-Back for the Attack, Fates Warning-Awaken the Guardian.

Κάνετε ζωντανές εμφανίζεις με τους Veritas; Έχετε παίξει στο εξωτερικό;

Δεν είχαμε ακόμα την ευκαιρία να παίξουμε ζωντανά. H Covid-19 έβαλε τις ζωντανές εμφανίσεις στον πάγο. Οι συναυλιακοί χώροι εδώ έκλεισαν όλοι και πολλοί από αυτούς δεν θα ανοίξουν ξανά. Αυτοί που άνοιξαν ξανά είναι πολύ περιορισμένοι σε παραστάσεις/live μέχρι στιγμής. Δεν έχω παίξει live στο εξωτερικό, αλλά το περιμένω με ανυπομονησία!

Το riff λέγεται ότι είναι η ουσία της metal μουσικής. Συμφωνείς με αυτή τη δήλωση; Ποιος είναι ο ρόλος των δικών σου riffs στους Veritas και ποια είναι η άποψή σου για τα άλλα όργανα και τον ρόλο τους στο συγκρότημα;

Ένα καλό riff μπορεί να κάνει ένα τραγούδι να ξεχωρίσει και να κολλήσει στο μυαλό σου. Νομίζω ότι το τραγούδι συνολικά όμως είναι επίσης πολύ σημαντικό. Αν το μόνο που έχεις είναι ένα πιασάρικο riff, το υπόλοιπο τραγούδι μπορεί να καταντήσει βαρετό. Όλα τα όργανα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη μουσική και βοηθούν στη δημιουργία του mood του τραγουδιού.

Είστε ήδη μια δεκαετία στη metal σκηνή. Ποιες ήταν οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές σας ως τώρα;

Οι καλύτερες στιγμές είναι αυτές που δημιουργούμε αυτή τη στιγμή. Όλοι στους Veritas είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που γίνεται αποδεκτή η μουσική μας και ανυπομονούμε να βγούμε και να παίξουμε τα τραγούδια ζωντανά. Η χειρότερη στιγμή για εμένα ήταν πιθανώς το χρονικό διάστημα που το προηγούμενο συγκρότημά μου έκανε οριστική παύση και έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή ξανά. Το θετικό είναι ότι είχα πολύ χρόνο για να γράψω νέα μουσική και να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους για τους Veritas.

Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει κάποιος να ακούσει Veritas και πώς μπορούμε να ακούσουμε τη μουσική σας και να αγοράσουμε το merch σας; Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Keep on rocking!

Η μουσική μας απευθύνεται σε λάτρεις του hard rock/metal με κλασικό ήχο. Οι κριτικοί μας έχουν συγκρίνει με τους Queensryche, Fates Warning, Sanctuary, πρώιμους Dream Theater, Metal Church. Το cd μας είναι διαθέσιμο σε όλον τον κόσμο, όπου πωλείται μουσική. Μπορείτε επίσης να βρείτε links για το cd και τα προϊόντα μας (merch) στον επίσημο ιστότοπό μας στη διεύθυνση www.veritas.rocks/shop. Σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη, όπως ευχαριστούμε και όλους τους θαυμαστές και υποστηρικτές μας!

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

 www.veritas.rocks 

www.veritas.rocks/epk

www.facebook.com/veritasmusickc

https://veritasrocks.bandcamp.com/album/veritasep 

STARLIGHT LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=DKnquuQpzbk