Οι Warrior Path έκαναν ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και έτσι όπως φαίνεται συνεχίζουν ανάλογα. Ο Ανδρέας Σινάνογλου ως ο ιθύνων νους δίνει τις βάσεις, για να σιγοντάρει ο BobKatsionis με την τεράστια εμπειρία του, σε κάτι τόσο ηχηρό και βαρύ, θυμίζοντας άλλες εποχές τόσο μουσικά όσο και υφολογικά. Τον ερχομό του επίσης κάνει πίσω από το μικρόφωνο κι ο θρυλικός Daniel Heiman, κι όλοι μαζί αναγγέλλουν την άφιξη του “The Mad King”.

Το δεύτερό τους πόνημα ανοίγει την αυλαία με ακουστικούς ήχους, δίνοντας πάσα σε πιο μεγαλειώδη μονοπάτια γεμάτα ηλεκτρικές εκφάνσεις, και τσιριχτά τελειώματα, βάζοντας μας για τα καλά στο κλίμα. Συνεχίζοντας πιστά στο έργο που φτιάχτηκε ήδη από την αρχή προ διετίας, μας προσφέρουν όλα αυτά τα επικά power/prog στοιχεία που έχουν ξανά την τιμητική τους, σε μια ένωση ήχων που φτιάχνει ένα αποτέλεσμα, γεμάτο επιρροές από τα 80s και τα 90s, ένα παραμύθι γεμάτο μαυρίλα, πόνο και ατσάλι.

Παντρεύοντας στοιχεία από τους Stratovarious και τους Helloween μέχρι τους Queensryche ή τους Firewind και φυσικά πάνω από όλα τους Maiden με τους Manowar, το αποτέλεσμα φαντάζει μανιασμένο. Γεμάτοι πάθος, όρεξη και αδιαμφισβήτητη τεχνική υψηλού επιπέδου, οι Warrior Path συναρπάζουν σε κάθε μέτρο του άλμπουμ. Ο δυναμικός ήχος του άλμπουμ προάγει την τρέλα που τιμάται και μέσω του τίτλου, σε ένα concept που ενώνει τον μακρινό μεσαίωνα με το σήμερα. Τα τύμπανα και οι κιθάρες “ξυρίζουν”, τα φωνητικά του Heiman βρίσκουν τη θέση τους σε μουσικές που του ταιριάζουν τέλεια, δημιουργώντας μια στακάτη μηχανή για ξύλο και κοπάνημα.

Μέσα σε ένα σύνολο από υπέροχα τραγούδια, χωρίς αδύναμες στιγμές ξεχωρίζουν το ομώνυμο, το “The Wrath Will Fall” και “Beast of Hate” με τις υπέροχες μελωδίες τους, σε ένα πολύ όμορφο άλμπουμ που αδιαφορεί για τους τύπους και τα πρότυπα που έχουν κάνει να βαλτώσει το κλασικό metal εδώ και πολλά χρόνια.Μεταφράζοντας σε μουσική όσα απωθημένα έχει στο μυαλό του το βασικό δίδυμο της μπάντας, θυμάται τα παλιά και τα ανάγει στο παρόν με έναν τέλειο τρόπο, μελωδικό, χτυπητό και καταρτισμένο. Ο μπροστάρης επίσης όπως φάνηκε και παραπάνω, έχει αναλάβει τέλεια αυτή τη δουλειά, σαν τσακάλι που είναι καθώς είναι χρόνια στη σκηνή και το “The Mad King”, γίνεται ο πιο νοσταλγικός δίσκος της χρονιάς. Οι παλιοί θα θυμηθούν και οι νέοι θα μάθουν τι εστί αγνό metal μέσω των Warrior Path καιαυτό είναι δεδομένο.

**Το review πραγματποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

Facebook:https://www.facebook.com/warriorpathgr/

Symmetric Records:https://www.facebook.com/symmetricrecords/

WARRIOR PATH “His Wrath Will Fall” (2021) Official HQ Audio Visualizer | Feat. Daniel Heiman

https://www.youtube.com/watch?v=h22MrZgxvXU

Warrior Path – Beast Of Hate [Lyric Video | ft. Daniel Heiman]

https://www.youtube.com/watch?v=fan4beDY4Ds