Οι Wave.X δημιουργήθηκαν το 2020 από τους Vitalii Karnaukh (κιθάρα) και Hanna Demchenko (φωνή) στο Κίεβο της Ουκρανίας. Το όνομα του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένο από την τηλεοπτική σειρά X-files, από την οποία το συγκρότημα δανείζεται και αντλεί τη μυστηριώδη και ελαφρώς σκοτεινή ατμόσφαιρα που το διακρίνει.

Παρ’όλο που δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα κάποια ολοκληρωμένη δουλειά, οι Wave.X έχουν κυκλοφορήσει μερικά singles, ανάμεσα στα οποία είναι και το “Pierrot ( My Sad Prince)”. Πρόκειται για το- κατά τη γνώμη μου- καλύτερο τους τραγούδι μέχρι τώρα και το καταλληλότερο για να γνωρίσει κάποιος τον ήχο των Wave.X.

Επηρεασμένοι από τη μοντέρνα metal σκηνή και τον ήχο που αναπτύχθηκε κατά την πρώτη δεκαετία του 2000, το συγκρότημα δομεί τον ήχο του πάνω στα πρότυπα του alternative/melodic metal.  To “Pierrot ( My Sad Prince)” χτίζεται γύρω από μια ιδιαίτερα πιασάρικη και όμορφη μελωδική γραμμή, ενώ οι κιθάρες συνεργάζονται με τα ντραμς και το μπάσο για να κρατήσουν τη ρυθμική βάση, η οποία χαρίζει και το heavy στοιχείο στο τραγούδι. Σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του τραγουδιού παίζουν και τα υπέροχα φωνητικά της Hanna, η οποία με την εκφραστική της ερμηνεία και τις πολύ ωραίες φωνητικές γραμμές, καταφέρνει να κλέψει την παράσταση στο “Pierrot (My Sad Prince)”.

Μπορεί να έχουμε μόνο μερικά δείγματα δουλειάς στα χέρια μας και καμία ολοκληρωμένη κυκλοφορία, ωστόσο, πιστεύω πως από αυτά τα δείγματα και από το “Pierrot” πιο συγκεκριμένα, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε πως οι Wave.X θα μας χαρίσουν πολύ όμορφες δουλειές στο μέλλον.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/WaveXband

https://www.youtube.com/channel/UCMQdyTPHk8zKOJuFo3mNpMA

https://www.instagram.com/wave.x_band/

https://wavexband.bandcamp.com

https://soundcloud.com/wavexband

https://wavex.ml

https://open.spotify.com/artist/1whySz8Lva8kYo5AOqDTZV?si=-s2dsifhRYizpjZISpBcaA

https://music.apple.com/ua/artist/wave-x/1502087146